دم نوش گیاهی

راهنمای خرید فرنچ پرس قهوه و دمنوش

خرید فرنچ پرس

فرنچ پرس یک ابزار ساده برای دم کردن قهوه و چای و چای سبز و دمنوش می باشد که وسیله ای بسیار کاربردی در منازل ؛ دفاتر ، و حتی کافی شاپ ها میباشد ؛ بطوری که در بسیاری کافی شاپ ها سرو قهوه یا دمنوش با فرنچ پرس انجام میشود
فرنچ پرس در دم کردن چای و چای سبز و دمنوش در مقابل لیوان های دم نوش که یک صافی سرامیکی دارد ، بدلیل اینکه عمل فیلترکردن تفاله چای و دمنوش را خوب و دقیق انجام میدهد ، محصول برتری است

اجزا و انواع فرنچ پرس

1. استند: پایه دستگاه محسوب می شود.
2. مخزن شیشه ای یا گاها فلزی: محل قرار گیری پودر قهوه و تشکیل قهوه نهایی است.
3. درب، اهرم و صافی: این سه قسمت به یکدیگر متصل اند. از اهرم برای جداسازی پودر قهوه از نوشیدنی استفاده می شود. این گونه که با فشردن اهرم به سمت پایین، پودر قهوه توسط صافی از نوشیدنی جدا شده و در انتهای ظرف جمع آوری می شود.
4. از ویژگی های این قوری می توان به بی نیازی از برق و فیلترهای کاغذی یا پارچه ای اشاره کرد. هم چنین در پرس پات به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی، این قهوه، همراه با روغن طبیعی قهوه می باشد. فرنچ پرس ها اندازه های دو نفره و شش نفره و بیشتر وجود دارند.
قهوه نهایی فرنچ پرس، قهوه ایست ملایم، خوش عطر، غلیط و به دلیل وجود پودر قهوه در قوری، این قهوه کمی گل آلود و کدر است.

فرنچ پرس ارزان

فرنچ پرس

راهنمای خرید فرنچ پرس

برای خرید این ابزار نکاتی وجود دارد که باید در نظر بگیرید
دستگیره آن به گونه ای باشد که بیش از حد داغ نشود، اگر پرس پات شما شیشه ای است بهتر است پیرکس باشد تا در صورت استفاده و شستشو نشکند. وقتی اهرم فرنچ پرس را بالا پایین می کنید تا قهوه شما فیلتر شود فیلتر دستگاه، کامل محفظه فرنچ پرس را بپوشاند که خوب قهوه شما را صاف کرده و به پایین هدایت کند. جنس صافی و استیل آن به گونه ای باشد که دچار زنگ زدگی نشود.

 

راهنمای استفاده از فرنچ پرس

در شکل زیر راهنمای استفاده از فرنچ پرس به طور کامل نمایش داده شده است.

استفاده از فرنچ پرس

استفاده از فرنچ پرس

شستشو فرنچ پرس

کافی تییر را با مایع ظرفشویی شستشو ندهید، آب گرم برای تمیز کردن آن کافی است.
به صورت مختصر شیوه استفاده از این دستگاه را بیان میکنیم:
پودر قهوه خود را داخل فرنچ پرس بریزید. آب ۹۳ درجه را اضافه کنید. بگذارید قهوه دم آوری شود سپس اهرم را پرس کنید. حالا می توانید قهوه را در فنجان بریزید و نوش جان کنید
دوستان قهوه‌خور! پیشنهاد می‌کنیم با ابزارهای تهیه قهوه هم چون: قهوه‌جوش، دله (قهوه‌جوش عربی) و … آشنا شوید.

قیمت فرنچ پرس

فرنچ پرس ها قیمت های متنوعی دارند. ارزان ترین فرنچ پرس را می توان با قیمت حدودی ۱۴-۱۵ هزار تومان تهیه کرد. این قیمت با توجه به جنس و سایز آن، تا ۱۰۰- ۱۵۰ هزار تومان هم افزایش می یابد.
البته بعضی فرنچ پرس ها توسط طراحان بنام طراحی می شود که قیمت آن تا ۶۰۰-۷۰۰ هزار تومان هم می رسد.
فرنچ پرس یکی از ارزان‌ترین و در عین حال پرکاربردترین قهوه سازها به شمار می‌رود. علاوه بر تهیه‌ی قهوه که به وسیله‌ی فرنچ‌پرس به راحتی انجام می‌گیرد این قهوه‌ساز دوست داشتنی چندین استفاده کاربردی دیگر هم دارد.
احتمالا شما نیز جزو افرادی هستید که با فرنچ پرس خود تنها قهوه تهیه می‌کنید، اما اگر از دیگر کاربردهای آن مطلع شوید احتمالا شگفت زده خواهید شد! به صندلی خود تکیه زده و در ادامه‌ی این مقاله‌ی جذاب با ما همراه باشید!

۳ اشتباه رایج در دم کردن قهوه به روش French Press

یکی از کلاسیک‌ترین روشهای دم کردن قهوه به روش فرنچ پرس است. اگر این روش به صورت اصولی و درست انجام شود می‌تواند قهوه‌ای با طعمی فوق‌العاده به شما تحویل دهد. اگر دوست دارید به روش فرنچ پرس قهوه دم‌کنید ویک صبح عالی داشته باشید فقط کافیست این ۳ اشتباه را در مورد دم کردن با این روش انجام ندهید. زیبایی فرنچ پرس به‌سادگی آن است. دانه قهوه را اسیاب کنید آب بریزید و تمام. اما حتی با دستگاه‌هایی که ساده و بی‌دردسر هستند، کار می‌تواند اشتباه پیش برود و سادگی آن را زیر سؤال ببرد. دم کردن قهوه در فرنچ پرس همیشه ساده نیست بلکه نکاتی دارد که اگر رعایت کنید نتیجه‌ای بسیار خوب می‌گیرید.

دانهٔ قهوه را به‌خوبی و صحیح آسیاب کنید.

آسیاب کردن قهوه بسیار مهم است. زیرا در کیفیت نوشیدنی بسیار تأثیر می‌گذارد. برای فرنچ پرس باید دانه‌های تازه را خریداری کنید. دانه ها را خیلی زیاد نباید پودر کنید و نه خیلی درشت. عکسی که در تصویر می بینید بخوبی نمایانگر میزان آسیاب درست است. اگر تا الآن آسیابی مناسب برای قهوه تهیه نکردید الآن بهترین زمان است تا اینکار را انجام دهید و از خوردن قهوه دست‌ساز خودتان لذت ببرید.
یک راه وجود دارد تا میزان خوب بودن اندازه آسیاب شدن قهوه را متوجه شوید زمانی است که فیلتر را به سمت پایین حرکت می‌دهید. اگر به راحتی فیلتر را فشار دادید و تا انتها به راحتی رفت بدین معنی است که بسیار درشت اسیاب شده پس یعنی مناسب نیست، اگر هم به سختی و سنگینی به سمت پایین حرکت کد یعنی بی اندازه آسیاب شده.

استفاده از میزان درست قهوه

هنر قهوه دم کردن در فرنچ پرس در نسبت میزان آب به میزان قهوه است. و چون درواقع در حال گرفتن عصاره قهوه هستید، زمان هم مسئله‌ای بسیار مهم است. نسبت قهوه به آب درروش فرنچ پرس ۱ به ۱۰ است یعنی هر ۱ گرم قهوه به ۱۰ گرم آب نیاز دارد. این نسبت می‌تواند متغیر باشد اما این یکی از بهترین نسبیت‌هاست و هم کاملاً در ذهن می‌ماند و می‌توانید توسط ان حساب‌کتاب کنید.

❋البته هیچ‌کس نمی‌تواند هر صبح میزان قهوه موردنیاز و آب را اندازه‌گیری کند؛ اما بهتر است یک زمانی را بگذارید و برای یک لیوان، فنجان، و ….. خود مشخص کنید به چه میزانی نیاز دارید. فرضاً اگر به سفر می‌روید و ۵۰ گرم قهوه به همراه خود می‌برید خیلی سادست که ۴۰۰ گرم آب هم آماده کنید و به همراه داشته باشید.

ماندن قهوه بعد از دم کردن در فرنچ پرس

اگر بعد از دم کشیدن قهوه در فرنچ پرس آن را به حال خود‌‌ رها کنید و بگزارید مدت طولانی دران بماند، به‌احتمال خیلی زیاد شما قرار است یک قهوه تلخ و بیش‌ازاندازه دم کشیده (کهنه دم) بنوشید که طبعاً طعم خیلی خوبی هم نخواهد داشت. زیرا تا زمانی که فشار بروی قهوه توسط فرنچ پرس می‌آید، قهوه در حال عصاره پس دادن و دم کشیدن است.

❋اگر دوست دارید به صورت متوالی قهوه میل کنید یا برای دوستانتان در زمان‌های متفاوت قهوه سرو کنید بهترین کار این است که قهوه را در فرنچ پرس دم‌کنید از صافی رد کنید تا هیچ خورده قهوه‌ای در آن نباشد و سپس داخل فلاسک (flask) بریزید تا گرم بماند و کهنه نشود.

فرنچ پرس گران قیمت نیست و می‌تواند به‌سادگی قهوه‌ای خوشمزه برای شما تهیه کنید.

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *